Bränslecellsgenerator producerar el med endast vattenånga som utsläpp


Nilsson Energy, som samarbetar med Toyota Sweden AB, har tecknat avtal med det franska företaget Energy Observer Developments om att saluföra en bränslecellsgenerator på den svenska och nordiska marknaden.

Generatorn som är konstruerad med hjälp av Toyotas bränslecellsteknik omvandlar ljudlöst grön vätgas till elektricitet med endast vattenånga som utsläpp från generatorn.

Den kompakta bränslecellsgeneratorn, som både kan placeras utomhus och inomhus, öppnar upp för helt nya möjligheter när det gäller att få tillgång till fossilfri el utan att vara inkopplad till det ordinarie elnätet. Användningsområden kan vara alltifrån byggarbetsplatser, lantbruk eller större event och konserter där det finns behov av elektricitet och värme. Eller som reservkraft för samhällskritisk verksamhet.

Det franska företaget Energy Observer Development har konstruerat generatorn som bygger på samma bränslecellsteknik som återfinns i Toyota Mirai.

– Att nu se bränslecellstekniken från Toyota Mirai integrerad i fler samhällsnyttiga sammanhang och genom Nilsson Energy vara tillgänglig i Sverige är en spännande och för framtiden lovande utveckling säger Christian Norberg; VD för Toyota Sweden AB.

Tekniska data GEH2 V3

Mått                                                        3300 x 1100 x 2252 mm
Vikt                                                         3400 kg
Effekt                                                     110 kVA / 88 kW in ESP, 100 kVA / 80 kW in PRP
Utgående spänning                              400 VAC / 480 VAC
Frekvensutgång                                    50 Hz – 60 Hz
Förbrukning                                           4,8 Kg/h @Pmax
Kapslingsklass                                      IP43

Medellande Toyota Sverige AB, 174 55 Sundbyberg

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *