Gustave Eiffel och kärleken av Nicolas d’Estienne d’Orves Kärlekshistorien som ritade om Paris för alltid


Inte långt efter slutförandet av arbetet med Frihetsgudinnan, när han står på toppen av sin karriär, blir Gustave Eiffel tillfrågad av den franska regeringen att designa något spektakulärt till världsutställningen i Paris 1889.

Eiffel är helt fokuserad på projektet med att bygga ett tunnelbanesystem men allt förändras när han av en slump möter sin vackra ungdomskärlek, Adrienne Bourgès. Deras förbjudna relation ger honom inspiration till att designa vad som kommer att bli ett av världens mest kända torn.

Gustave Eiffel och kärleken är en storslagen och romantisk berättelse om kärlekshistorien som förändrade Paris för alltid.

“Höstens bästa feelgood-romaner /…/ … en roman om Gustave Eiffel och hur hans torn kom till, men som också handlar om hans livs stora och omöjliga kärlek. /…/ Hans kärlek till tornet, som givetvis är en ‘hon’, är även den storslagen och slutrepliken vid invigningen väver snyggt samman kvinnan, monumentet och den romantiska berättelsen.” – Göteborgs-Posten

“Som läsare får vi en vacker men skandalomsusad kärlekshistoria till livs, men Gustave Eiffel och kärleken väcker också en nyfikenhet på att få veta mer om denna tid och plats – precis som en bra historisk roman ska.” (Betyg: 4) – BTJ-häftet nr 21/2021, Birgitta Ehn Eliason

Nicolas d’Estienne d’Orves är författare och journalist och har skrivit ett tjugotal kritikerrosade essäer och romaner. Han skriver för Figaro Littéraire, Madame Figaro, Les Échos och Spectacle du monde.

Gustave Eiffel och kärleken
Författare  Nicolas d’Estienne d’Orves
ISBN  9789189157354 
Översättning  Ulla Linton
Utgivningdatum  2021-09

Meddelande Sekwa förlag, Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *