Nu släpps innehållet fritt i nytt arkiv på bokmassan Bokmässan i Göteborg


Nu har Bokmässan sammanställt visningssiffrorna för Bokmässan Play 2021. Det totala antalet visningar mellan 23 september och 31 december uppgick till 158 000. Av dessa streamades 90 000 visningar under de fyra Bokmässedagarna den 23–26 september. Samtliga program och studiosamtal från senaste Bokmässan finns nu tillgängliga kostnadsfritt på Bokmässans hemsida i ett arkiv, vilket öppnar upp för fortsatt eftertittning och att fler kan ta del av innehållet.

Bokmässan 2021 arrangerades under restriktioner som en hybridmässa på Svenska Mässan i Göteborg, med begränsat antal fysiska besökare som deltog som studiopublik till liveinspelade samtal som sändes på Bokmässan Play. Den digitala publiken uppgick till drygt 10 000 registrerade Bokmässan Play-tittare, av dessa var ca 5 800 nya Play-tittare som inte varit inne på gratisversionen av tjänsten 2020. En enkät som Bokmässan gjort bland tittarna visar att 88% tyckte att innehållet på Play var bra eller mycket bra. 73% ansåg att tjänsten var värd sitt pris. 81% angav att de kunde använda Bokmässan Play för kompetensutveckling och 91% att de skulle fortsätta titta efter mässans fyra dagar. Dessutom uppgav 37% av tittarna att Bokmässan Play hade fått dem att köpa en bok som de annars inte skulle köpt.

– Vi tar med oss enormt mycket efter våra två pandemimässor, inte minst att den digitala plattformen fungerar, både som gratisversion och som betaltjänst. På två år har vi byggt upp en hängiven tittargrupp till Bokmässan Play som uppskattar digital kompetensutveckling och möjligheten att förkovra sig i aktuella böcker online. Samtidigt ser vi att den stora publiken längtar tillbaka till den fysiska mässan, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan i Göteborg.

Hela programmet för Bokmässan Play 2021 finns nu tillgängligt kostnadsfritt i ett arkiv på Bokmässans hemsida. 2020 var Bokmässan Play gratis från start och studiosamtalen sändes då även av flera stora nyhetsmedier, vilket gav räckvidd och visningssiffror som är svåra att jämföra med 2021 års siffror. Under hösten har Bokmässan Play bland annat visats på bibliotek runt om i landet och samtalen har använts som kompetensutveckling till lärare och elever i olika delar av Sverige. Efterhandstittningen står för 43% av den totala tittningen på Bokmässan Play.

– Vi har 37 års erfarenhet av att arrangera Bokmässan och två års erfarenhet av att arrangera Bokmässan Play. Vi lär oss hela tiden och ser fram emot att tillsammans med förlag och andra samarbetspartner hitta rätt balans och innehåll så att det fysiska och digitala formatet samspelar och stärker varandra på bästa sätt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Såväl 2020 som 2021 har hela Bokmässans program tillgängliggjorts i det digitala formatet. Det har varit mycket innehåll för den digitala publiken att välja på och antalet visningar har varierat kraftigt mellan olika programpunkter. Inför mässan 2022, som planeras som en ordinarie, fullskalig Bokmässa, kommer Bokmässan se över hur stor andel av innehållet som ska ligga på Play.

Samtliga program och studiosamtal från senaste Bokmässan finns på bokmassan.se under Arkiv 2021. För att kunna se sändningen behövs ett användarkonto på Bokmässan Play, som går att skapa kostnadsfritt. Från användarkontot kan man sedan logga in via dator, mobil eller surfplatta.

Hela programmet för Bokmässan 2021 >>

Bokmässan i Göteborg pågår under 22–25 september 2022. Årets teman är Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime. Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *