Vandra med Helen Macdonald genom sankmark och glömda poppelskogar


Helen Macdonald erövrade världen med sin originella H som i hök, en gripande memoar om en kvinna som tillbringar ett år i skogen tillsammans med höken Mabel. Hennes nya essäsamling Aftonflykter kretsar kring djurens och människans åtskilda världar; om föreställningar kring fångenskap och frihet, migration och flykt.

Helen Macdonald förundrar sig över sångfåglar från Empire State Building när de vandrar genom Tribute of Light, hon betraktar tiotusentals tranor i Ungern och letar efter de sista gyllene oriolerna i Suffolks poppelskogar. Hon skriver med hjärtskärande kärlek om vildsvin, stormsvalor, svampjakt, migrän, fågelbon och den oväntade tröst som vi kan finna när vi tittar på vilda djur.

Aftonflykter är en inspirerande bok om hur vi med djurens hjälp kan förstå mer om oss själva. Gripande, direkt, personligt och politiskt, visar Helen Macdonald att hon är en av världens bästa naturskildrare idag.

OM FÖRFATTAREN
Helen Macdonald (1970) är författare, poet, forskare och historiker på University of Cambridge.

Titel: Aftonflykter
Författare: Helen Macdonald
Förlag: Brombergs

Finns som Inbunden, E-bok
ISBN 9789178092109 
Översättare Meta Ottosson
Genre Essä, Noveller

Originaltitel Vesper flights
Utgivningsdatum: 20 april 2022

Meddelande Norstedts förlagsgrupp, Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *