En utställning om urban gemenskap, mötesplatser och delning Malmö Form/Design Center, utställningen pågår: 6 sept – 10 okt


KS kurerar utställning på Form/Design Center. Vad behöver vi uppföra förutom nya bostäder? Vad skapar identitet, lokalt engagemang och tillhörighet i en stadsdel?

Utställningen Commoning Kits på Form/Design Center visar 15 exempel på hur nya mötesplatser kan skapas för att generera och kick-starta gemenskap och positiv utveckling i en stadsdel.

Utställningen är en diskussionsprocess och en undersökning som presenterar innovativa prototyper – verktygslådor – utformade för att användas i olika sammanhang och städer efter växlande behov. Bakom förslagen står några av nordens mest kreativa arkitektkontor.

Commoning Kits tar avstamp i den framväxande stadsdelen Sege Park, som kommer att bli ett nytt nav i Malmö, med ambitionen att bli ett skyltfönster för socialt och ekologiskt hållbart stadsbyggande.

Utställningen bjuder på flera tillfällen för öppna think tanks och vidare samtal kring staden. Dialog och utställning sker i samarbetet mellan Kjellander Sjöberg, Form/Design Center i Malmö och Malmö Stad.

 

 

 

 

 

 

 

Välkomna till en diskussion om Commoning Kits!

Plats: Malmö Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö
Vernissage: 6 sept kl 17:00-20:00
Utställningen pågår: 6 sept – 10 okt
Initiativ och idé: Kjellander Sjöberg
Kurator: Stefan Sjöberg
Utställningsformgivare: Kjellander Sjöberg

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *