Svensk Byggtjänst värvar prisbelönad förläggare från Norstedts


Johanna Kullman blir ny förlagschef på Svensk Byggtjänst. Den flerfaldigt prisade förläggaren kommer närmast från Norstedts förlag och har genom åren framgångsrikt skapat och drivit hundratals bokprojekt. På Svensk Byggtjänst blir hon en del av en ny spännande utveckling där samhällsbyggnadssektorns kunskapsbehov för en hållbar omställning står i centrum.

Svensk Byggtjänsts nya förlagschef Johanna Kullman kommer närmast från Norstedts förlag. Hon har gjort sig ett namn genom att framgångsrikt ha drivit fram och skapat hundratals nya bokidéer under sina 15 år i förlagsbranschen.

– Vi värvade Johanna för att hon har en bred erfarenhet som förläggare med en imponerande förmåga att hitta de bästa författarna och bokprojekten. Johanna kommer att fylla en viktig roll när vi nu växlar upp i vår målsättning att förse samhällsbyggnadssektorn med den kunskap som behövs för en hållbar omställning, säger Helen Strandgren, chef för produktområde Kunskap på Svensk Byggtjänst.

Johanna Kullman har särskilt gjort sig känd för sitt engagemang att hitta och skriva kontrakt med nya och lovande författartalanger. Många av de böcker hon har tagit fram har fått prestigefyllda utmärkelser och nomineringar, både nationellt och internationellt. Många har även sålts utomlands och översatts till flera språk. Johanna Kullman har också personligen tagit emot flera fina priser för sitt gedigna arbete och sin insats som förläggare.

– Det ska bli väldigt roligt att få arbeta med alla kompetenta kollegor hos Svensk Byggtjänst. Jag ser fram emot att ta förlaget in i framtiden, det känns som om jag har fått världens finaste tjänst, säger Johanna Kullman.

Johanna påbörjar sin anställning på Svensk Byggtjänst den första december. Nuvarande förlagschef Helen Strandgren fortsätter att i en mer renodlad roll vara chef för produktområde Kunskap på Svensk Byggtjänst, dit förlaget samt även Byggkoll och Bygginfo hör.

 

Medellande: Svensk Byggtjänst, Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *