Återbruk av byggmaterial – ny bok som förbättrar byggbranschen


Återbruk av byggmaterial är en helt ny bok som ger dig kunskap om återbruk där författarna Martina Strand Nyhlin och Johanna Åfreds har skannat Sverige på återbruksprojekt. Boken ger en nulägesanalys, diskuterar hinder och lösningar för återbruk samt beskriver materialens potential. Målet har varit att samla så mycket infor­mation som möjligt och få fler att vilja återbruka.

Allt fler människor har börjat tänka på hur branschens alla byggprojekt faktiskt påverkar miljön. Visst är det fascinerande när nya hus växer fram men byggbranschens bidrag till koldioxidutsläppen ger även många klimatångest. Går det inte att bygga på något annat sätt än vi gör idag? Det gör det, menar författarna Martina Strand Nyhlin och Johanna Åfreds som skrivit boken Återbruk av byggmaterial.

I Sverige finns redan i dag många som testat att jobba med återbruk i byggprojekt och i den nya boken Återbruk av byggmaterial kommer du få läsa om goda exempel och få praktiska råd från de som har arbetat med återbruk i en mängd inspirerande projekt inom bygg-och fastighetsbranschen.

Du kommer bland annat få läsa om hur betong från Köpenhamns tunnelbana hamnade i golvet på ett hälsokontor i Malmö och hur zinkplåt från ett finskt museum återbrukas på ett rymdobservatorium i Onsala. I boken berättas det också om hur håldäck från hus som bombskadades i Anders Bering Breiviks terrordåd fick ett nytt liv på en akutmottagning i Oslo och hur växter som togs om hand när Handelshög­skolan i Göteborg revs blev en uppskattad återbrukspark.

I boken görs en genomgång av professionerna som är viktiga för att ett återbruksprojekt ska lyckas. Här intervjuas bland annat arkitekten som tröttnade på att alla byggherrar bara pratade ekonomi när världen står inför en klimatkris, återbruksinventeraren som i många år kämpat för att få fart på leveranser av återbrukat byggmaterial och entreprenören som ser återbruk som en spännande utmaning för den som gillar utveckling och innovation.

Boken vänder sig till beställare, byggentreprenörer, arkitekter, ingenjörer, åter­brukskonsulter, rivningsföretag, materialproducenter, myndigheter och andra intresserade.

Provläs boken…

Fakta:
Författare: Martina Strand Nyhlin & Johanna Åfreds
Förlag: Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 250
Format: 290 x 248 mm
Trådbundet skuret hårdband, illustrerad i fyrfärg

Meddelande Svensk Byggtjänst, Stockholm

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *