Ingenstans mitt segel en lyrikbok av Ingela Strandberg hos Norstedts


I det föränderliga landskapet står några gamla lador kvar. De har följt mig sen jag föddes och ingjutit i mig att denna plats är den jag ska vara på. Varje gång jag flytt har de kallat mig tillbaka. Ända bort till en motorväg i amerikanska Mellanvästern nådde mig deras röster i hägrar, floder, berg.

Du skulle vakta sorgen och drömmarna
Du skulle vara platsens enkla byracka
kedjad vid universum
Du blev ett barn i ständig rörelse
I ständig väntan vaktande

Så talar ladorna till mig i de här dikterna. Och jag börjar långsamt ana vem jag är nu och varför jag är den jag är. “Du kunde aldrig blivit någon annan”, säger ladorna.

Ingela Strandberg

Ingenstans mitt segel
Ingela Strandberg
Norstedts Förlag, Stockholm
Första upplaga, 2022
Medverkande: Sara R Acedo
Inbunden, 57 sidor
Mått (BxHxD): 140x217x10 mm
ISBN: 9789113118468
E-Bok
ISBN:  9789113118635

Om författaren

Ingela Strandberg har gett ut en rad böcker sedan debuten för 40 år sedan, huvudsakligen poesi, och hennes dikter har översatts till franska, engelska och arabiska. Hon har även mottagit ett antal priser, senast Werner Aspenström-priset 2017. Grimeton i Halland, där hon också är född och uppvuxen, är den centrala spelplatsen för allt hon skriver och ett urval av hennes rika diktning samlades 2016 i boken Vid oro skog. Hennes senaste och varmt mottagna diktsamling Nattmannen utkom 2020.

Priser och utmärkelser:
Bellmanpriset, 2014
Doblougska priset av Svenska Akademien 2009
Dan Andersson-priset, 1986
Hallands Nyheters kulturpris

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *