Fotoutställning fotograferad av en bil Volvo Studio, Stockholm: Fram till 31 augusti 2017


Tillsammans med prisbelönta fotografen Barbara Davidson har Volvo Cars skapat världens första fotoutställning fotograferad av en bil. Med premiär i London för bara några veckor sedan, kommer nu utställningen till Sverige och Stockholm.

Den trefaldiga Pulitzer Prize-vinnande fotografen och konstnären Barbara Davidson har tillsammans med Volvo Cars skapat något världsunikt genom att använda de integrerade säkerhetskamerorna i nya Volvo XC60 för att skapa en specialkollektion med bilder.

Detta är första gången som en bil används som en kamera av en fotograf. Davidsons kollektion bestående av 30-talet bilder, tagna genom objektiven på XC60:s integrerade säkerhetskameror, fångar stadslivet i Köpenhamn ur ett helt nytt perspektiv.

– Kollektionen gör två saker. Dels är det ögonblicksbilder av livet i en europeisk stad i all dess prakt, dels belyser kollektionen de komplexa miljöer som vi lever i. Det är tack vare kamerorna och andra inbyggda sensorer som bilar som XC60 gör livet i moderna städer säkrare för fotgängare och andra trafikanter, säger Barbara Davidson och fortsätter:

– Med det här projektet förenar vi konsten med människors säkerhet för att visa på fördelarna med den här tekniken.

Barbara Davidsons bilder visades första gången på galleriet Canvas Studios i Shoreditch, London, i början av juli och nu kommer utställningen till Volvo Studio Stockholm i Kungsträdgården.

Utställningen pågår fram till 31 augusti och är öppen för allmänheten.
Volvo Studio Stockholm, ligger i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Adress: Jussi Björlings allé 5,
Öppettider: Måndag – fredag: 10.00-18:00, lördag – söndag: 11.00-16.00

Barbara Davidson var tidigare fotograf på The Los Angeles Times. Innan dess arbetade hon på The Dallas Morning News, The Washington Times, och The Record i Ontario, Kanada.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *