Vid evighetens port Willem Dafoe vinner skådespelarpris i Venedig


Trefaldigt Oscarsnominerade Willem Dafoe har vunnit Volpipokalen, Coppa Volpi, för bäste skådepelare i årets upplaga av filmfestivalen i Venedig. Han får priset för sin gestaltning av Vincent van Gogh i dramat Vid evighetens port, regisserad av Julian Schnabel (Fjärilen i glaskupan, Before Night Falls). Filmens titel är hämtad från konstnärens målning från 1890 av en gammal man gripen av ångest inför tanken på döden. Vid evighetens port är en berättelse om kreativitet och uppoffring, med manus av Schnabel samt Oscarsbelönade manusförfattaren Jean-Claude Carrière (Borgarklassens diskreta charm, Varats olidliga lätthet). I övriga roller ser vi Mads Mikkelsen, Rupert Friend, Oscar Isaac och Emanuelle Seigner. Med Vid evighetens port s om heter i ursprungliga titeln At Eternity’s Gate kommer efter “Loving Vincent” en annan Vincent van Gogh-film till biograferna.

Vid evighetens port får svensk biopremiär 2019.

Meddelande Scanbox Entertainment

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *