Designed to Last – Stockholm Design Week 2017


Utställningen Designed to Last tar fasta på några av designvärldens hetaste frågor: långsiktighet, kvalitet, produktion och material. I utställningen medverkar några av Sveriges främsta formgivare just nu. Utställningen öppnar den 8 februari, mitt under Stockholm Design Week, och pågår fram till och med 19 mars.

– Vi är glada att kunna erbjuda den designintresserade publiken en utställning under Stockholm Design Week. Designed to Last speglar det stora intresset som finns just nu för det lokala, för hantverket och kvaliteten och en stor omtanke om miljö och långsiktighet, säger Karin Åberg Waern, publik chef på ArkDes.

– Det känns fantastiskt att kunna lyfta fram ett urval av det bästa inom svensk design och inredning just nu, och visa på det stora intresset både för att arbeta nära produktion och tänka långsiktigt och originellt, säger Hanna Nova Beatrice, chefredaktör på Residence.

Karin Åberg Waern, Hanna Nova Beatrice och Kråkvik DÓrazio presenterar utställningen. Formgivare från Färg & Blanche, Melo, Folkform och Massproduction deltar.

Designed to Last innehåller verk av Fredrik Färg och Emma Marga Blanche, Calle Forsberg, Petra Gipp, Emma Olbers, Folkform, Johan Carpner, Christian Halleröd, Massproductions, Melo och Carina Seth Andersson.

Fakta: Utställningen Designed to Last visas 8 februari till 19 mars 2017.

Curatorer: Karin Åberg Waern, publik chef på ArkDes. Hanna Nova Beatrice, chefredaktör på Residence. Scenograf: Kråkvik d’Orazio. Utställningen produceras i samarbete med Residence och tar avstamp i vinnarna av Residence Stora Formpris.

Utställningen har fri entré.

Meddelande:ArkDes, Exercisplan 4, Skeppsholmen

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *