Arkitekt Margareta Diedrichs får kulturpris


Motiveringen från kyrkonämndens kulturråd är: Göteborgs kyrkliga kulturpris för 2016 tilldelas Margareta Diedrichs för betydelsefulla insatser vad gäller arkitektonisk gestaltning av Örgryte församlingshem, Lundby nya kyrka och Amhults kyrka.

Margareta Diedrichs gestaltning och formgivning av de tre byggnaderna är funktionell och utformad med mycket stor lyhördhet för beställarens önskemål och kännetecknas av inlevelse och känsla för kyrkans budskap och uppdrag.

Med nämnda byggnader har Svenska kyrkan i Göteborg tillförts en värdefull arkitektonisk kvalitet som uppmärksammats långt utanför samfällighetens gränser. Göteborgs kyrkliga samfällighet upphör med utgången av 2017. Det känns därför naturligt att uppmärksamma Margareta Diedrichs som kulturpristagare, eftersom hennes insatser har varit till glädje och välsignelse för samfälligheten och kommer att vara det för flera församlingar.

Svenska kyrkan i Göteborg delar årligen ut ett kulturpris till den eller dem som gjort en stor insats för kulturlivet i Svenska kyrkan i Göteborg och som lyfter fram kyrkans roll i Göteborg. Priset brukar delas ut i samband med kyrkofullmäktiges sammanträde i början av december.

Meddelande: Svenska kyrkan

Foto med Pia Blomqvist, hon höll tal vid Amhults kyrkas invigning. Fastighetschefen Roger Olausson och arktiekten Margareta Diedrichs fick ett särskilt tack.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *