Byggstart började Q4 2018 och beräknat färdigställande under 2022. En prestigeprojekt som markerar framtidens kontorslösningar. Reflex Arkitekter har ritat projektet och för vd Marco Testa är detta ett prestigeprojekt som markerar framtidens kontorslösningar.

– Kineum är ett prestigeprojekt vi är väldigt stolta över. Hur skapar man ett kontorshus som ska vara relevant även i framtiden? Vi lever i en spännande tid då både arbetsplatser och affärslokaler är under stark förändring. Därför ställer ett projekt som Kineum stora krav på framtidssäkra lösningar, säger Marco Testa, vd för Reflex Arkitekter.

Platzer och NCC i gemensam utveckling av Gårda

Projektet Kineum genomförs av Platzer och NCC i ett gemensamt bolag. När fastigheten är färdigutvecklad tillträder Platzer NCC:s aktier i det gemensamma bolaget och blir därmed ensam ägare och långsiktig förvaltare av fastigheten.

– Nu kan vi äntligen fortsätta utvecklingen av Gårda, säger P-G Persson, vd på Platzer. Genom ett gott samarbete med Stadsbyggnadskontoret och övriga intressenter kan vi nu komma igång. Kineum kommer att bli ett nav i Gårda som kommer att sjuda av aktivitet. Det känns väldigt bra att ESS vill etablera ett hotell i vårt projekt. Det borgar för att det blir den mötesplats för kreativitet och nytänkande som vi eftersträvar i Gårda.

– Vår styrka är att utveckla stadsmiljöer där helheten bidrar till att vi får en både hållbar och attraktiv stadsdel i en del av Göteborgs som har alla förutsättningar för att bli en riktigt dynamisk knutpunkt med närhet till bra kommunikationer, arbetsplatser, möten och service. Nu ser vi fram emot att snart få sätta spaden i backen för att komma ett steg vidare, säger Katarina Wåhlin-Alm, Sverigechef NCC Property Development.

Reflex Arkitekter etablerar närvaro i Göteborg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är reflex-arkitekter_01a.jpg

Efter att ha vunnit flera upphandlingar och för att möta efterfrågan, etablerar nu Reflex Arkitekter närvaro i Göteborg med kontor på Kungsportsavenyn 37.

Spaden är satt i marken för ett helt nytt landmärke i Göteborg. När det nya huset Kineum, som Reflex har ritat, står klart i stadsdelen Gårda har Göteborgs skyline blivit en skyskrapa rikare och stadsbilden har förändrats. Kineum är ett av flera uppdrag som Reflex vunnit i Göteborg på senare tid. För att möta efterfrågan från Västsvenska kunder har Reflex nu beslutat om att etablera närvaro i Göteborg.

– Vi vann nyligen en upphandling för ett stort kontorshus i Mölndal och i och med vårt arbete med Kineum vill vi markera vår närvaro i Göteborg genom att etablera oss här. Historiskt har vi genomfört flera fina projekt i Göteborg, så det är på tiden att vi finns på plats på riktigt, säger Marco Testa, vd på Reflex. Den nya kontoret etableras på Kungsportsavenyn 37 i centrala Göteborg.

Fakta om Kineum

Kineum är ritat av Reflex och är ett unikt samarbete mellan NCC och Platzer, en 27 våningar hög byggnad som kommer att präglas av rörelse, samverkan och mångfald. Här kommer flexibla och inspirerande lokaler ta plats, där du kan skräddarsy din arbetsplats eller sitta i byggnadens blivande coworking-kollektiv. Projektet kommer att färdigställas 2020. Läs mer om projektet här.

Reflex och Göteborg

Förutom aktuella Kineum har Reflex Arkitekter ritat Radisson Blu Riverside. Hotellet är placerat på Lindholmspiren i Göteborg. Skanska är byggherre och entreprenör och operatör är Winn Hotel Group. Hotellet rymmer 265 rum, restaurang i entréplan, konferensavdelning och ett spektakulärt spa på taket med utsikt över Göta älv.

Reflex Arkitekter erbjuder kvalificerade arkitekttjänster inom husbyggnad, inredning och planering – från idé- och projektutveckling till fullständig projektering och inredning. Kunderna är ofta större fastighetsägare och hyresgäster inom privat och offentlig sektor. Företaget startades 1999 och har idag ca 70 medarbetare.

www.reflexark.se

Meddelande: Reflex Arkitekter AB

Print Friendly, PDF & Email