KGAL avslutar köpavtal för två svenska vindprojekt


KGAL-koncernen förvärvar två vindkraftparker med en total kapacitet på 46,8 MW i södra Sverige, vilket stärker sin ställning på den skandinaviska vindkraftmarknaden. Den totala produktionen från den oberoende tillgångs- och investeringschefen i vindsurfnsektorn ökar därigenom till 640 MW. Säljaren är den svenska projektutvecklaren Eolus.

I slutet av 2017 tecknade KGAL-koncernen avtal om köp av vindkraftverk Sötterfällan (tio vindkraftverk) och Anneberg (tre vindkraftverk) med en total installerad kapacitet på 46,8 MW. “Sverige erbjuder oss en positiv investeringsmiljö”, förklarar Matej Lednicky, chef för Transaction Management Infrastructure på KGAL Investment Management GmbH & Co. KG. Dessutom möjliggör vindprofilen i Sverige den önskade diversifieringen i portföljen. De två vindkraftparkerna kommer att förvärvas som en investering i ett enda konto för KGAL för förnybara energikällor. De förväntas träda i drift under fjärde kvartalet 2018 (Anneberg) och under andra kvartalet 2019 (Sötterfällan). Totalt kommer 13 turbiner av typen Vestas V136, vardera med 3,6 MW, att byggas nyckelfärdiga av säljaren.

Vindkraftverket Sötterfällan ligger ca 20 km väster om Jönköping. Vindkraftparken Anneberg ligger nära kommunen Tidaholm och ca 35 km norr om vindkraftparken Sötterfällan. Planterna är det tredje och fjärde projektet KGAL har förvärvat i södra Sverige. Sedan augusti 2017 är vindkraftparkerna Gunillaberg (fyra växter) och Lunna (tre växter) redan i drift.

“Sverige är för närvarande en av de mest attraktiva tillväxtmarknaderna i Europa inom vindkraft,” betonar Michael Ebner, VD för KGAL Investment Management GmbH & Co. KG. Marknaden är etablerad.
Dessutom åtar sig Sverige att omvandla 100 procent av sin energiförsörjning till 2040 för förnybar energi. Michael Ebner: “Under året kommer vi att förvärva ytterligare projekt och realisera synergier i pågående projekt.”

Vindkraftpark Anneberg
tio vindkraftverk
Typ Vestas V136 3,6 MW
36 MW installerad kapacitet
122 m navhöjd

Vindkraftpark Sötterfällan
tre vindkraftverk
Typ Vestas V136 3,6 MW
10,8 MW installerad kapacitet
105 m navhöjd

KGAL-koncernen är en ledande oberoende tillgångs- och investeringschef med en investeringsvolym på 21,5 miljarder euro med 87 000 investerare. Den europeiska verksamhetsgruppen grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Grünwald nära München. Fokus ligger på långsiktiga realinvesteringar för institutionella investerare i fastighets-, flyg- och infrastrukturtillgångsklasser. 335 anställda bidrar till att uppnå hållbar och stabil avkastning med hänsyn till avkastnings- och riskaspekter. (per 31 december 2016)

Meddelande KGAL
Foto (c) Nordex

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *