KGAL har förvärvat två vindkraftsparker i Sverige


KGAL Group förvärvar två vindkraftsparker med en storlek på 15,4 MW i södra Sverige. Således, tillgångs- och förvaltare stärker sin position på den skandinaviska vindkraftsmarknaden. Säljaren är det svenska företaget Eolus Vind AB.

Med förvärvet av två svenska vindkraftsparker KGAL Group fortsätter sin position i norra Europa. Slutet av 2015, har Asset och Investment Manager realiseras med köpet av finska vindkraftverk Silovuori marknadsinträde i Skandinavien. Den aktuella transaktionen har totalt sju vindkraftverk Vestas V100 med en installerad effekt på 2,2 MW vardera på en navhöjd på 95 meter.

Vindkraftparken Gunillaberg är ca 20 km väster om staden Jönköping och kommer att bestå av fyra fabriker. Ytterligare tre turbiner installeras i vindkraftverk Lunna i kommunen Askersund. Slutförande av båda projekten är planerad till augusti 2017:e De vindkraftverk Lunna och Gunillaberg är en del av en institutionell fond för förnyelsebar energi. Det samlade resultatet av KGAL i vinden ingår inköp av två vindkraftsparker nu runt 630 MW.

Matej Lednicky

“Vi är övertygade om att de har förvärvat vindkraftverken Lunna och Gunillaberg ihållande vindkraftprojekt för vår institutionella fond. Med Eolus Vind KGAL kan också vinna en mycket erfaren och pålitlig partner för marknadsinträde i Sverige “, säger Matej Lednicky, Director Transaction Management Wind KGAL Investment Management GmbH.

www.kgal.de
www.kgal-gruppe.de

Meddelande: KGAL, Tyskland, fri översättning

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *