Zenergy vann upphandlingen av bostäder i modulformat


Så snart bygglovet är framme kommer Zenergy att påbörja leveranser av energieffektiva och brandsäkra ZIP-Bostäder i modulformat till det kommunala bostadsbolaget i Varberg. Leveranserna utgör ett första strategiskt viktigt steg att nå ut med våra bostäder i modulformat till kommunala fastighetsbolag. Leveranserna beräknas vara klara under fjärde kvartalet 2016.

Värdet av leveranserna uppgår till ca. 7 miljoner kronor. Upphandlingen innefattar även en option om ytterligare ett boendekvarter i Varberg, även det till ett värde på ca. 7 miljoner kronor.

Sverige ligger efter med bostadsbyggande och behöver enligt Boverket mer än 70 000 bostäder om året fram till 2025. Bostadsbristen är störst där det får kosta som minst, så byggande måste bli mer kostnadseffektivt.

EU har bestämt att alla nya byggnader fr.o.m. 2021 skall vara nära-nollenergibyggnader. Brandskyddskraven ökar klokt nog ständigt och så sent som 2013 kom nya krav som innebär de största förändringarna på 20 år. När det byggs nytt gäller det även att undvika fukt- och mögelproblem som idag är en miljardkostnad för samhället.

Alla Zenergy ZIP-Bostäder i modulformat är byggda av det patenterade byggelementet som används för såväl golv, väggar som tak. ZIP-Elementet har extremt bra isoleringsvärden, är brand-skyddsklassat EI60 och är mögelresistent. ZIP-Elementet består av en extremt isolerande kärna av PIR som på båda sidor är laminerad med högkvalitativa Magnesiumskivor. ZIP-Elementet är i sig ett färdigt tak-, golv- eller väggelement vilket innebär att det går mycket fort att uppföra en brandsäker och mögelresistent byggnad utan köldbryggor.

www.zenergysystem.se

Meddelande: Zenergy

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *