Carl Nielsen komplett inspelning med Paavo Järvi


Med denna CD upplagan, Frankfurt Radios Symfoniorkester presenterar sin imponerande registrering den fullständiga symfonier av den stora danska symfonikern Carl Nielsen, som utvecklas under ledning av Paavo Järvi som har sitt Ursprung under åren 2009 till 2013, Frankfurt. Dessa tre cd-skivor har släppts av Sony RCA.

Carl Nielsen var den viktigaste symfoniker Danmarks. Dess stora förtjänst är att ha arvet från nationalromantisk eran av sin lärare Niels Gade fylld med ny, oberoende av nationella estetiska uttryck tillhörde. Postulat av melodiska romantik, den “oändliga melodin”, satte Nielsen den mot hans koncisa, ofta baserade på strikt modeller melodi. Varje antydan till sentimentalitet, varje frestelsen att låta frälsning han träffade en märklig spröd. I konsekvent utveckling av denna egenskap tonspråk, med sin kortfattade instrumentering Nielsen tar musiken med enlika ensam och fascinerande läge i slutet av 1800-talet e och tidig 1900-talet.

Från dess följd av spänningen mellan tradition och progression Symfoni nr 1 om “Fyra Temperaments” den populära andra och vokala delarna inclusive “Sinfonia espansiva” tilllivsbejakande Symfoni nr 4 “outplånliga” och glädjen av rent ljud av “Sinfonia semplice “möjliggörregistrering av Frankfurt Radios Symfoniorkester, Paavo Järvi, med en spännande musikalisk möte med en av den mest fascinerande kompositörer av Nordic symfoniska.

Meddelande: Hessischer Rundfunk, hr, Tyskland, fri
översättn

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *