​AccorHotels förvärvar amerikanska 21c Museum Hotels


AccorHotels har tecknat ett avtal om att förvärva 85 procent av amerikanska 21c Museum Hotels för 51 miljoner dollar. Den prisbelönta hotellkedjan erbjuder en ny typ av reseupplevelse där man kombinerar moderna konstmuseer, boutiquehotell och restaurangkoncept. Idag har bolaget 11 hotell över hela USA som fortsättningsvis kommer att drivas under varumärket MGallery.

Förvärvet innebär att 21c Museum Hotels kan dra nytta av AccorHotels ledande globala gästfrihetsplattform och få stöd för att hitta nya utvecklingsmöjligheter, nå ökad försäljning och marknadsexponering samt få tillgång till ett av branschens största distributionsnät. Trots ägarbytet så behåller hotellkedjan sin ursprungliga identitet.

21c Museum Hotels grundades 2006 av samtidskonstsamlarna Laura Lee Brown och Steve Wilson. Idag driver företaget åtta fastigheter i Bentonville, Cincinnati, Durham, Kansas City, Lexington, Louisville, Nashville och Oklahoma City, med ytterligare 3 i utveckling i Des Moines, Miami och Chicago. Hotellkedjan är ett av de största samtidskonstmuseerna i USA och Nordamerikas enda samlingsmuseum som enbart innehåller konst från 2000-talet. Varje hotellfastighet visar upp ett innovativt samspel mellan äkta gästfrihet, tankeväckande design, konstnärligt uttryck och kulinarisk kreativitet.

Genom förvärvet blir 21c Museum Hotels en del av AccorHotels samling av boutiquehotell under varumärket MGallery, där man ställs sida vid sida några av AccorHotels mest karakteristiska hotell (läs mer). Detta innebär i sin tur även att MGallery gör entré på den nordamerikanska marknaden.

– Vi är mycket glada över att välkomna 21c Museum Hotels till AccorHotels. Köpet stärker vår närvaro i Nordamerika inom en mycket unik och lovande nisch. Det är ett enormt tillfälle att stärka varumärket 21c Museum Hotels och samtidigt introducera MGallery på den nordamerikanska marknaden. Förvärvet markerar även ett nytt steg i AccorHotels strategi för att bli den ledande aktören inom lyxsegmentet i Nordamerika, säger Kevin Frid, COO på AccorHotels i Nord- och Centralamerika.

– 21c Museum Hotels är stolt över att bli en del av AccorHotels-familjen. AccorHotels är en av världens ledande hotelloperatörer och kommer att vara en perfekt partner och katalysator för 21c Museum Hotels fortsatta tillväxt. Vi är övertygade om att bolagets unika karaktär kommer att blomstra inom MGallerys samling av boutiquehotell, säger Steve Wilson, grundare av 21c Museum Hotels.

21c Museum Hotels kommer fortsatt att ledas av bolagets nuvarande vd Craig Greenberg, medan grundarna Laura Lee Brown och Steve Wilson behåller sin andel på 15 procent i företaget. Även huvudkontoret behåller sin nuvarande adress i Louisville i Kentucky.

Förvärvet uppgår till 51 miljoner dollar, inklusive en potentiell tilläggsköpeskilling. Inga fastigheter är inkluderade i köpet. Transaktionen planeras att slutföras under det tredje kvartalet 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *